GTİ Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) Genel Kurulu'na katıldı. TOBB ve 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan GTİ, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında kara sınır kapılarını modernize ederek ticaretin daha verimli hale gelmesini sağlıyor.
Hisarcıklıoğlu: "Modernizasyon Ticaretin Gelişmesine Katkı Sağlıyor"
Genel kurul toplantısında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sınır kapılarının modernizasyonunun ülke ekonomisi ve dış ticareti için büyük önem taşıdığını belirtti.
Hisarcıklıoğlu, "Modernize edilen sınır kapılarımız sayesinde hem ticaret hacmimiz artıyor hem de geçiş süresi kısalıyor. GTİ olarak, işletmelerin ve ihracatçıların daha hızlı ve verimli bir geçiş süreci yaşayabilmesi için yoğun çalışıyoruz" dedi.
Bölgesel Ticarette Olumlu Etkiler
Genel kurula katılan isimler arasında yer alan Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Vural da söz alarak GTİ'nin sınır kapılarında yürüttüğü modernizasyon projelerinin bölgesel ticaret üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti.
Vural, "Bu projeler sayesinde ihracat ve ithalat süreçlerimiz daha verimli hale geliyor. Sınır kapılarındaki modernizasyon, lojistik sektörüne ve tüm ihracatçı firmalara daha etkin hizmet verilmesini sağlıyor" dedi.
GTİ'nin Yeni Projeleri Yolda
GTİ, bugüne kadar çeşitli sınır kapılarında modernizasyon projeleri gerçekleştirerek geçiş sürelerini kısaltmış ve ticarette zaman ile maliyet tasarrufu sağlamıştı.
Gelecekte planlanan yeni projelerle birlikte Türkiye'nin sınır ticaretinin daha da güçlenmesi ve uluslararası ticaret hacminin artması hedefleniyor. Bu doğrultuda GTİ, modernizasyon çalışmalarına devam edecek.
UMUT AL