Kırklareli İl Millî eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak öğrenciler, öğretmenler ve velilere başarılar diledi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin rehberliğinde eğitimdeki hedeflerinin daha ileriye taşınacağını vurgulayan Liliyar, milli ve manevi değerlerle harmanlanmış bir eğitim anlayışıyla geleceğe yön veren bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Hilal Liliyar, mesajında, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda daha güçlü bir eğitim sürecine dönüşeceğini ifade etti. Bu modelin, öğrencilerin yalnızca akademik başarıları değil, aynı zamanda kimlik, karakter, ahlak ve erdem sahibi bireyler olarak yetişmesini de amaçladığını belirten Liliyar, öğrencilerden azim ve kararlılıkla öğrenmeye devam etmelerini, bilim ve değerlerle yol alacaklarını vurguladı.
Liliyar, değerli öğretmenlerin eğitim yolculuğunda kritik bir rol oynadığını söyledi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğretmenlerin sadece bilgi aktaran kişiler değil, aynı zamanda öğrenciler için ilham kaynağı olmalarının hedeflendiğini belirtti. Eğitimdeki disiplinler arası yaklaşımlar ve çağdaş metotlarla öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanacağına inandığını ifade etti.
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü, eğitimde okul ve aile iş birliğinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Velilerin, öğrencilerin hem akademik hem de kültürel, ahlaki ve sosyal gelişimlerinde büyük bir rehberlik rolü üstlendiğini belirten Liliyar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin başarılı olabilmesi için velilerin desteğinin kritik olduğunu söyledi. Yeni dönemde öğrencilerin başarısının sadece okulda değil, aileyle birlikte pekiştirileceğini belirtti.
Hilal Liliyar, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık, mutluluk ve başarılar dileyerek, Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşa etmek için birlikte çalışacaklarına olan inancını dile getirdi.
Fotoğraf: Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Ali COŞGUN