Okullarda, veli ve öğretmen iletişimini güçlendirmek için geliştirilen yeni Veli-Randevu Sistemi, hem veliler hem de öğretmenler için planlamayı kolaylaştırıyor. Bu sistem, velilerin öğretmenlerle düzenli olarak iletişime geçmelerini sağlarken, öğretmenlerin de yoğun programlarında uygun saatlerde randevu vermelerini sağlıyor. İşte yeni sistemin detayları.
Veli-Randevu Sistemi Nasıl Çalışıyor?
Veli-Randevu Sistemi ile okul yöneticileri, öncelikle öğretmenlerin uygun oldukları zaman dilimlerini belirliyor. Böylece veliler, öğretmenlerin haftalık uygunluk çizelgelerine göre randevu talep edebiliyor. Velilerin, okulların internet sitesinden e-Devlet bilgileri ile giriş yaparak sisteme erişmesi yeterli oluyor. Bu güvenli erişim sayesinde, her veli çocuğunun öğretmeninden en verimli saat dilimlerinde randevu alabiliyor.
Randevu Talebi Nasıl Yapılır?
Veliler, sisteme giriş yaptıktan sonra öğretmenlerin müsaitlik takvimini görüntüleyerek boş zaman dilimlerini seçebiliyor. Randevu talepleri, randevu alınacak haftadan önceki Cuma günü saat 12.00’ye kadar sisteme kaydedilebiliyor. Bu tarihe kadar sistem açık kalıyor ve velilere istedikleri randevu saatini seçme olanağı sunuluyor. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri, randevu saatlerini öğretmenlere bildiriyor.
Aktif ve Geçmiş Randevular Görüntülenebilecek
Veli-Randevu Sistemi’nin bir diğer önemli özelliği, velilerin sistem üzerinden geçmiş ve mevcut randevularını görebilmesi. Ayrıca, henüz gerçekleşmemiş randevularını da iptal edebilme imkanına sahipler. Bu sayede veliler, planlarını güncelleyebilir ve görüşme taleplerini ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyebilirler.
Veli-Randevu Sistemi ile İletişim Güçleniyor
Bu yeni sistem, veliler ve öğretmenler arasındaki iletişimi dijital ortamda daha düzenli ve etkin hale getiriyor. Veliler, çocuğunun eğitim durumuyla ilgili düzenli olarak öğretmenlerle iletişim kurarak daha sağlıklı bilgi edinebilirken; öğretmenler de daha verimli bir görüşme planı oluşturabiliyor. Veli-Randevu Sistemi, okul-veli-öğretmen iş birliğini güçlendiren yenilikçi bir adım olarak öne çıkıyor.
Fotoğraf: Milli Eğitim Bakanlığı
UMUT AL