Kırklareli Valisi Uğur Turan, kıymetli eşi Nihal Turan ile birlikte Kıyıköy’e anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ilk olarak Kıyıköy Roman Derneği Başkanı Ali Elbasan ile bir araya gelen Vali Turan, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Görüşmede Dünya Romanlar Günü de kutlandı.
Ziyaretin samimi bir atmosferde geçtiği belirtilirken, Vali Turan Roman vatandaşlarla da sohbet etti. Dernek faaliyetlerini önemsediklerini belirten Turan, toplumsal dayanışmanın artırılmasına yönelik çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade etti.
Vali Uğur Turan ve eşi Nihal Turan daha sonra Kıyıköy Beldesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Beldenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan Vali Turan, esnafa hayırlı kazançlar dileyerek bol bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Kıyıköy’ün turizm potansiyeline dikkat çeken Turan, beldeye yapılan yatırımların süreceğini vurguladı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Vali Turan, bu tür ziyaretlerin halkla devlet arasındaki bağı güçlendirdiğini söyledi. Kıyıköy halkı ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Turan’a teşekkür etti.
Fotoğraf: Kırklareli Valiliği