Haber: Aydın BİLGİLİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa olarak “Yangın Yönetmeliği “gereği olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın Tatbikatı gerçekleştirildi. İlçe milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatına İlçe milli Eğitim Müdürlüğü Ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli yanında Babaeski İtfaiye Müdür Vekili Gündüz Yatmaz ve İtfaiye Eri Hasan Berber yanında çalışanlarda katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatında bahçede toplanan personele katı, sıvı ve gaz yangınları hakkında bilgiler verilirken aynı zamanda da uygulamalarda yaptırıldı.
Yangın tatbikatı sırasında kısa bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat ;Bizler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak aynı binada hizmet veren iki kurum olarak Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğin ve binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğe uygun olarak her iki kurum ortaklaşa yangın ve yangından korunma tatbikatı gerçekleştirdik. Bizlere bu konuda destek olan Babaeski İtfaiye Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Yangın tatbikatında yangın ve yangın çeşitleri hakkında bilgiler veren İtfaiye eri Hasan Berber ise Yangın konusunda bizim için en önemli olay doğru adres bilgisidir diyerek yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;
Öncelikle mesleki hayatında ve yaşamınızda başarılar diliyorum. Bizler Babaeski Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak sizlere yangın ve yangın oluşumu ve korunma çareleri hakkında ve sizlerin de uygulayabileceğiniz konular hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız. Biz itfaiye müdürlüğü olarak yangın konusunda bizim için en önemli bilgi yangına ait adres bilginin tam ve doğru olmasıdır. Şayet elimizde tam ve doğru bilgiler var ise bizler ekip olarak olay yerine en kısa süre içinde ulaşabiliriz yoksa adres aramak bizim için zaman kaybından başka bir şey değildir.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki yangın; kontrol altında olmayan her türlü ateşe yangın denir. Yangının oluşabilmesi içinde belirli şartların oluşması gerekir. Yangın oluşabilmesi için 3 ana temelden yanıcı madde, ısı ve oksijenin buluşması sonucu oluşan reaksiyona itfaiye dilinde yangın denir. Yangını temelde 4 başlık altında toplamak mümkündür. 1- Katı yangınlar, 2-Sıvı yangınlar ve 3 gaz yangınları ve son olarak ta elektrik yangınlarıdır. Yangın söndürmede kullandığımız araçlar ise su, kimyevi maddelerden oluşmuş köpüklerle yangına müdahale edebiliriz. Yangının oluşma nedenlerini ise şu şekilde açıklamamız mümkündür. Bunların bakında dikkatsizlikler gelir. Buna birde bilgisizliği ekleyebiliriz. Bir başka yangın sebebi ise doğal olaylardır. Bu saydığımız nedenlerden başka nedenlerde yangına sebep olabilecek birçok neden sayabiliriz. Elektrik kontağı, sigara izmariti bunların başında gelir.
Saydığımız bu yangın türleri yanında birde hayatımıza yeni yeni girmeye başlayan doğalgaz hakkında da sizlere de kısa bir bilgi vermenin faydalı olacağını düşünüyorum. Doğalgazda bildiğiniz gibi yanıcı ve patlayıcı bir gazdır. Ancak çevreye en az zararı dokunan da doğalgazdır. Doğalgaz kullanılan ortamlarda dikkat etmemiz gereken bazı kurallar vardır. Örneğin doğalgaz döşenmiş bir evde yani kombinin kullanıldığı yerde mutlaka havalandırma delikleri bulunmalıdır. Çünkü doğalgaz yapısı gereği havadan daha hafif olduğu için bulunduğu ortamlarda daima yükseklerde toplanır. Şayet bir havalandırma deliği yoksa ve ortamda doğalgaz kaçağı oluşmuş ise hiçbir yanıcı madde kullanılmaksızın ve yerde sürünerek gidilmeli ve bir havalandırma penceresi açılmalı ve ortamın havalandırılması şarttır. Şayet ayakta gidip havalandırma açamaya kalkacak olursak bu sefer de zehirlenmeler oluşabilir.
İtfaiye personeli Hasan Berber’in yaptığı açıklamaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangından mahsur kalmış vatandaşların kurtarılması tatbikatı yapıldı ve içeride kalan vatandaş itfaiye erleri tarafından başarı ile kurtarıldı.
Yapılan kurtarma çalışmalarının ardından itfaiye Müdür vekili Gündüz Yatmaz yangın çeşitleri ve yangınların söndürülmesi konularında personele uygulamalı olarak katı, sıvı ve gaz yangınlarına nasıl müdahale etmemiz ve yangını nasıl söndürmemiz gerektiği konularında teori ve pratik olarak uygulamalı bir şekilde gösterildi.
Katı, sıvı ve gaz yangınlarının sembolik olarak yakıldı ve alan bulunan personele tek tek uygulamalı olarak söndürtüldü.
Gündem
Yayınlanma: 12 Mart 2017 - 14:53
KANATSIZ MELEKLERDEN GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
Haber: Aydın BİLGİLİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa olarak “Yangın Yönetmeliği “gereği olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın Tatbikatı gerçekl
Gündem
12 Mart 2017 - 14:53
İlginizi Çekebilir