Tekirdağ NKÜ ile İŞKUR Arasında Önemli İş Birliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Türkiye genelinde uygulanacak olan “İŞKUR Gençlik Programı”, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında yapılan protokol ile hayata geçiriliyor. Bu anlaşma kapsamında, üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı.
Protokol Töreni Gerçekleştirildi
Tekirdağ NKÜ Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine;
- Tekirdağ NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN,
- İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar ESEN,
- Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN,
- Personel Daire Başkanı Kerem ŞEN ve
- İŞKUR Şube Müdürü Necla Gülçin KABAŞ katılım sağladı.
Bu önemli iş birliği ile öğrencilerin mesleki gelişimi desteklenerek, iş gücü piyasasına daha donanımlı şekilde katılmaları hedefleniyor.
938 Öğrenciye İstihdam Sağlanacak
İmzalanan protokol kapsamında, “İşgücü Uyum Programı” çerçevesinde 938 öğrenciye istihdam sağlanacağı duyuruldu. Program, öğrencilerin iş hayatına hazırlanmalarına, bilgi ve beceri kazanmalarına, çalışma disiplinini öğrenmelerine katkı sunacak.
Başvuru Tarihleri ve Şartları
Öğrenciler, 17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Programı'na başvuruda bulunabilecekler. Başvurular şu kanallar üzerinden yapılabilecek:
- İŞKUR Gençlik Platformu (genclik.iskur.gov.tr)
- İŞKUR Mobil Uygulaması
- İŞKUR e-Şube (esube.iskur.gov.tr)
- ALO 170 Çağrı Merkezi
Programın Amacı
Bu program, devlet üniversiteleri ve İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilerek gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı, iş deneyimi kazanmalarını sağlamayı ve iş gücü piyasasına entegrasyonlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Öğrencilere sunulan bu fırsat, onların kariyer yolculuklarında önemli bir adım olacak.
Daha fazla bilgi almak isteyen öğrenciler, İŞKUR'un resmi kanallarını ziyaret edebilirler.
AYSUN ÜN