Haber: Aydın BİLGİLİ
Türkiye'deki en büyük eğitim reformlarından Köy Enstitüleri zamanında eğitim hayatına merhaba diyen Kepirtepeli 6 mezun, köy enstitülerinin önemine dikkat çekmek için 'Başlangıçtan Sona Kepirtepeliler' ismiyle Edirne'den Lüleburgaz Kepirtepe'ye 70 km parkurda koşu gerçekleştirdilerTürkiye'deki en büyük eğitim reformlarından Köy Enstitüleri zamanında açılan Kepirtepe Öğretmen Okulu mezunları, köy enstitülerinin önemine dikkat çekmek için 'Başlangıçtan Sona Kepirtepeliler' ismiyle bir koşu düzenleyecek. Çeşitli dönemlerde mezun olmuş 6 Kepirtepeli mezun, okulun temelinin atıldığı Karaağaç bölgesindeki kışlanın önünden okulun Lüleburgaz'daki binasına kadar toplamda 80 km koşarak köy enstitülerine olan vefalarını gösterecek.
'Başlangıçtan Sona Kepirtepeliler Koşusu', 20 Mayıs 2017 Cumartesi saat 09.00'da Kepirtepe'den çeşitli dönemlerde mezun olmuş 6 atletin katılımıyla Karağaağaç'ta, Kepirtepe'nin temellerinin atıldığı askeri kışla yakınlarında başlayan Karaağaç- Lozan Caddesi - Meriç ve Tunca Köprüleri- Saraçlar Caddesi- Talatpaşa Bulvarı üzerinde toplu olarak koşulduktan sonra atletlerin değişimli olarak katılımları ile gerçekleşen koşuda atletler Babaeski’yi girdiklerinde kendilerine Kepirtepe Öğretmen Okulu Mezunu iki atlet daha eşlik etmeye başladı.
Babaeski Öğretmenevi önünde toplanan Kepirtepe mezunu öğretmenler arkadaşlarına alkışla moral verdiler.
Babaeski’den geçen atletler akşam, Lüleburgaz'da konaklandıktan sonra 20 Mayıs sabahı Lüleburgaz'dan toplu olarak Kepirtepe'ye yapılacak koşu ile sona erecektir”
Atletlerin Babaeski gelişi ve Babaeskiden geçişleri ile ilgili olarak görüştüğümüz emekli öğretmen Sami Meriç Gazetemize yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;Edirne Karaağçtan başlayan ve Babaeski’ye gelen atleri öncelikle kutluyorum.Bu koşu yanlızca bedenlerin koştuğu ve sayılarla ifade edilen bir koşu değildir. Bu koşuda yer alan atletler Kepirtepe’nin değelerini kuşanarak koşuyorlar. Bu koşu Kepirtepe değerlerinin 80 yıldır elden ele, nesilden nesile bir bayrak yarışı gibi aktarılmasını simgeleyen bir etkinlik olarak tarihte yerini alacak.Tıpkı 19 Mayıs Samsun’dan Ankara’ya yapılan koşu gibi.
Bu koşu Kepirtepeye,bu koşu ışığa, bu koşu uygarlığa doru yapılan bir koşudur.
KEPİRTEPE OKULU TARİHÇESİ
1937 yılında Edirne'nin Karaağaç bölgesinde asker kışlası olan binada Eğitmen Kursu olarak yaşamına ilk adımlarını atmış, 1 yıllık deneme sonrası 14 Kasım 1938 tarihinde 'Küçük Zabit Mektebi' adını taşıyan binada Trakya Köy Ögretmen Okulu adıyla çalışmalarına başlamıştır.
Kepirtepeliler, 27 yıldan bu yana Kepirtepe'de toplanarak çeşitli etkinliklerle geçmişlerinden aldıkları ışığı, yeni kuşağa taşımanın bilincinde olduklarını ortaya koymakta ve farkındalık yaratmaktadır.HABER MERKEZİ