Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Rengin Ak’ı belediyede ağırladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, üniversite ve yerel yönetim iş birliğine dair verimli bir Görüşme gerçekleştirildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bulut, Prof. Dr. Rengin Ak’ın akademik birikimiyle şehre önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti. Şehrin eğitim ve kültür alanındaki gelişimine üniversitenin yön vereceğini ifade eden Bulut, kurumlar arası dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Rengin Ak da Kırklareli Belediyesi tarafından gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, üniversite olarak şehre değer katan projeler üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Üniversite-şehir bütünleşmesinin hem öğrenciler hem de kent halkı için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.
Görüşme karşılıklı iyi dileklerle sona ererken, iki kurumun ilerleyen dönemde ortak çalışmalarla Kırklareli’nin sosyal ve akademik gelişimine katkı sunma konusunda kararlı olduğu ifade edildi.
Fotoğraf: Kırklareli Belediyesi
Ali COŞGUN