Babaeski'de düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un anısına coşku dolu bir tören gerçekleştirildi. Bu anlamlı güne Şehit Turgay Süzgen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği program damgasını vurdu.
Tören Cumhuriyet İlkokulu'nda Gerçekleşti
Etkinlik, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan'ın da katılımıyla Cumhuriyet İlkokulu'nun toplantı salonunda yapıldı. Program, hem milli duyguları harekete geçiren hem de toplumu birleştiren unsurlarıyla beğeni topladı.
İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni
Program kapsamında gerçekleştirilen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler sahnede yerlerini aldı. Öğrencilerin coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı'nı okumaları, salondaki izleyicilerden büyük alkış topladı. Yarışmada başarı gösteren öğrenciler, törenin sonunda ödüllerini teslim aldı.
Mehmet Akif Ersoy'un Anısına Saygı
Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy'un edebi mirası ve milli mücadeleye olan katkıları da unutulmadı. Program süresince Mehmet Akif'in hayatından kesitler ve İstiklal Marşı'nın yazılış süreci anlatılarak anma günü anlamlandırıldı.
Bu özel gün, hem genç nesillerin milli değerlerimize olan bağlılığını artırdı hem de topluma birlik mesajları verdi. Babaeski'deki etkinlik, katılımcıların hafızasında derin izler bırakan anlamlı bir kutlama olarak öne çıktı.